20 februāris, 2024

“Superprodukti”, ko vērts iekļaut savā ēdienkartē

Par “superproduktiem” es saucu produktus, kas satur daudz vitamīnu, minerālvielu un citas bioloģiski aktīvās vielas. Iekļaujot savā ikdienas ēdienkartē superproduktus mēs varam uzlabot ne tikai pašsajūtu, bet arī veselību kopumā!

  • Godži ogas – piemīt antibakteriālas īpašības, spēcīgs antioksidants.
  • Čia sēklas – satur Omega 3 un Omega 6 taukskābes, olbaltumvielas, dzelzi, magniju, kalciju, kāliju, cinku, fosforu, antioksidantus, selēnu, boru, varu, šķiedrvielas, vitamīnus – А, В1, В2, В3.
  • Linu, kaņepju un sezama sēklas – olbaltumvielu, šķiedrvielu, aminoskābju, vērtīgo tauku, kalcija un vitamīnu avots.
  • Aļģes – uzlabo smadzeņu darbību, palēnina novecošanās procesus un uzlabo imunitāti.
  • Lecitīns – piemīt antioksidantu īpašības, veicina gremošanu, tauku uzsūkšanos, uzlabo aizkuņģa dziedzera un aknu darbību.
  • Meža ogas – bagātas ar A, B, E un C vitamīniem.
  • Agars – satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, šķiedrvielas, K un E vitamīnus, kāliju, kalciju, nātriju, magniju, fosforu.
  • Ķiploki – satur šķiedrvielas, olbaltumvielas, taukus, mikroelementus un makroelementus – kāliju, kalciju, dzelzi, fosforu, magniju, jodu, cinku, C, B, D vitamīnus.
  • Ingvers – samazina cukura līmeni asinīs. Tam piemīt antiseptiska, antioksidanta un nomierinoša darbība.
  • Lauru lapas un krustnagliņas – palīdz cīnīties ar augšējo elpceļu slimībām.
  • Kanēlis – spēcīgs antioksidants.
  • Kurkuma – dabīgs detoksikācijas līdzeklis.
  • Rozā sāls – unikāls mikroelementu avots.