Par “superproduktiem” es saucu produktus, kas satur daudz vitamīnu, minerālvielu un citas bioloģiski aktīvās vielas. Iekļaujot savā ikdienas ēdienkartē superproduktus mēs varam uzlabot ne tikai pašsajūtu, bet arī veselību kopumā!
- Godži ogas – piemīt antibakteriālas īpašības, spēcīgs antioksidants.
- Čia sēklas – satur Omega 3 un Omega 6 taukskābes, olbaltumvielas, dzelzi, magniju, kalciju, kāliju, cinku, fosforu, antioksidantus, selēnu, boru, varu, šķiedrvielas, vitamīnus – А, В1, В2, В3.
- Linu, kaņepju un sezama sēklas – olbaltumvielu, šķiedrvielu, aminoskābju, vērtīgo tauku, kalcija un vitamīnu avots.
- Aļģes – uzlabo smadzeņu darbību, palēnina novecošanās procesus un uzlabo imunitāti.
- Lecitīns – piemīt antioksidantu īpašības, veicina gremošanu, tauku uzsūkšanos, uzlabo aizkuņģa dziedzera un aknu darbību.
- Meža ogas – bagātas ar A, B, E un C vitamīniem.
- Agars – satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, šķiedrvielas, K un E vitamīnus, kāliju, kalciju, nātriju, magniju, fosforu.
- Ķiploki – satur šķiedrvielas, olbaltumvielas, taukus, mikroelementus un makroelementus – kāliju, kalciju, dzelzi, fosforu, magniju, jodu, cinku, C, B, D vitamīnus.
- Ingvers – samazina cukura līmeni asinīs. Tam piemīt antiseptiska, antioksidanta un nomierinoša darbība.
- Lauru lapas un krustnagliņas – palīdz cīnīties ar augšējo elpceļu slimībām.
- Kanēlis – spēcīgs antioksidants.
- Kurkuma – dabīgs detoksikācijas līdzeklis.
- Rozā sāls – unikāls mikroelementu avots.